slide8 slide6 slide5 slide4 slide2 slide1

Segling

Först och främst så ska det klargöras att det finns lika många typer av segling som det finns båttyper och det är väldigt många. Vi på Sundelin Seastars har valt att använda oss av 606an det är inte den snabbaste, största eller den mest extrema båten. Men värt att veta är att 606an samlar bland de största startfälten i Sverige!

606

I och med att 606an inte är så stor och tung båt så blir krafterna ombord väldigt små och kontrollerbara. Sittbrunnen in 606an är också proportionellt väldigt stor så vi seglar bekvämt med 3 gäster ombord. Även fast båten bara är lite längre än sex meter så finns alla trimfunktioner som en stor 80 fotare man måste faktiskt segla 606an mer aktivt än en större båt eftersom kroppsvikten påverkar lutningen till en större grad på en mindre båt.

Borta är idag gästernas fokusering på storlek på båt, det viktiga är att personalen eller kunderna är aktiva under seglingen. Som nämnts ovan är 606an snabb och svänger fort på grund av sitt stora roder, detta gör att besättningen under de första varven kommer att vara tvungna att snabbt omvandla teori till praktik, vara tvungna att samarbeta med någon som de kanske inte känner och allt detta under press ifrån de andra gästerna i de andra båtarna.

I denna aktivitet ställs individen inför uppgifter som aldrig tidigare utförts, ställs inför situationer att kommunicera snabbt och effektivt, kommunicera utan hierarkiskt ”tänkande”.Det är också en naturupplevelse samt en möjlighet att lära känna sina kollegor i en miljö som inte är den vanliga.

Brygg segling!!

Enmeter segling är idag en mycket populär typ av segling, speciellt här uppe på våra breddgrader då den vanliga säsongen är ganska kort. Radiostyrd segling fungerar på samma sätt som en radiostyrd bil, det är till och med samma kontroller. Till höger sitter styrspaken och till vänster sitter ”gasen”. Den enda skillnaden är att gasen på våra segelbåtar drar respektive släpper på seglen ombord på båten. Det finns idag 15 000 seglare i den här klassen och det ordnas EM och VM varje år.

Vi seglar en regatta med ”gruppspel”, vi har sex båtar till vårt förfogande och beroende på hur många seglande gäster vi har så varierar exakt seglingstid per person. Total tid för evenemanget är två och en halv timme. Vi kan segla i hela Stockholmsområdet men även på andra ställen där det finns vatten… Detta är ett mycket uppskattat evenemang, mycket på grund av att alla umgås på ett trevligt sätt på land samtidigt som kampen är stenhård ute på vattnet. Samarbeten finns med sjökrogar i Stockholm för att kunna samköra evenemanget med en lång lunch som förvandlas till en ”aftersail”.

Vårt rekommenderade maxantal gäster är 20 personer för 6 båtar, om vi seglar med fler gäster än så kan evenemanget passa utmärkt som en ”kringaktivitet” men inte som huvudaktivitet.

Sundelin Seastars tar hand om hela din dags konferens

Det är i denna produkt som vi verkligen kan leverera ett först klassigt evenemang eftersom vi inte är beroende av något eller några! Vi bestämmer en mötesplats och vi tar hand om Er därifrån, vare sig det innebär en förflyttning med RIB, taxibåt eller något annat färdmedel ut till ”Seabase”. Ni har möjlighet att konferera ute hos oss, med projektor och alla andra normalt inte båtvänliga hjälpmedel. Vi serverar varm eller kall caterad mat. De önskemål Ni har kan vi uppfylla.

 

 

Written by

SundelinSeastars •